Masové karbanátky s tvarohem
Suroviny
- 20 g Hořčice
- 3 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 600 g Maso mleté - mix
- 150 g Tvaroh měkký
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.6 polévková lžíce Olej stolní
- 5 polévková lžíce Mouka bezlepková
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 40 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 123.2 mg
- Draslík 90.7 mg
- Vláknina 1430 mg
- Vitamín A 1430 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a bylinky nasekáme na jemné kousky a smícháme s mletým masem, celým vejcem, kořením Vegetou, mletou paprikou, měkkým tvarohem a sekanými bylinkami. Masovou směs důkladně promícháme a necháme ji v lednici 2 hodiny uležet.
-
2
Potom z masové hmoty vytvoříme placičky, které obalíme v bezlepkové mouce a placičky usmažíme na rozpáleném oleji. Tyto karbanátky podáváme teplé, ihned po usmažení s hořčicí, různými přílohami a sezónní zeleninou.