Kuřecí prsa s omáčkou z hroznů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 700 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 10 g Meduňka
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 6 g Pepř bílý
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 5 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1204 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 136.5 mg
  • Draslík 1550.1 mg
  • Vláknina 3526 mg
  • Vitamín A 3526 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme šalotku najemno nakrájenou. Kuřecí prsa osušíme, podélně rozpůlíme, jemně naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a vložíme na šalotku. Zprudka opečeme ze všech stran asi 5 minut, podlijeme vínem a vodou a zakryté necháme na mírném ohni dusit 20 minut.

  • 2

    Horké maso vyjmeme a uchováme v teple, na pánev přidáme hroznové víno a necháme 4 minuty podusit. Uvařené bobule rozmačkáme, přidáme tymián, smetanu a citronovou šťávu, krátce povaříme, osolíme, opepříme a do hotové omáčky vrátíme zpět kuřecí maso.

  • 3

    Podáváme ozdobené lístkem meduňky.

Komentáře k receptu