Kuřecí prsa s omáčkou z hroznů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1204 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 136.5 mg
- Draslík 1550.1 mg
- Vláknina 3526 mg
- Vitamín A 3526 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme šalotku najemno nakrájenou. Kuřecí prsa osušíme, podélně rozpůlíme, jemně naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a vložíme na šalotku. Zprudka opečeme ze všech stran asi 5 minut, podlijeme vínem a vodou a zakryté necháme na mírném ohni dusit 20 minut.
-
2
Horké maso vyjmeme a uchováme v teple, na pánev přidáme hroznové víno a necháme 4 minuty podusit. Uvařené bobule rozmačkáme, přidáme tymián, smetanu a citronovou šťávu, krátce povaříme, osolíme, opepříme a do hotové omáčky vrátíme zpět kuřecí maso.
-
3
Podáváme ozdobené lístkem meduňky.