Lívance z nekynutého těsta s borůvkami
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
- 5 g Kypřicí prášek do pečiva
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.5 l Mléko polotučné
- 6 polévková lžíce Marmeláda borůvková
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 17 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 168.2 mg
- Draslík 244.8 mg
- Vláknina 5605 mg
- Vitamín A 5605 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
-
2
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí i krupicovým cukrem. Do sypké směsi přidáme žloutky, přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto necháme 5 minut odpočívat.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a na něm postupně upečeme z obou stran dozlatova lívance.
-
4
Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha. Upečené lívance potřeme borůvkovou marmeládou a sladkou smetanou.