Zeleninová polévka s taveným sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 987 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 327.4 mg
- Vláknina 5977.5 mg
- Vitamín A 5977.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme česnek. Cibuli, kořenovou zeleninu a brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a společně s hráškem uvaříme v drůbežím vývaru do měkka. Měkkou zeleninu z vývaru vybereme, rozmixujeme ji a vrátíme zpět do vývaru. Potom polévku zahustíme bezlepkovou moukou a smetanou, přidáme utřený česnek a sýr a dochutíme pepřem a solí.