Polévka s kysanou smetanou, bramborami a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 147.2 mg
- Draslík 509.5 mg
- Vláknina 5383.4 mg
- Vitamín A 5383.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Vaříme asi 20 minut.
-
2
Vejce dáme do rendlíku. Zalijeme 2-4 dl vody a vaříme je natvrdo 9-12 minut. Vychladlá vejce oloupeme a pokrájíme na kostky. Omyjeme kopr s kerblíkem a drobně bylinky pokrájíme. Do misky dáme 2.5 dl zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky a směs rozmixujeme dohladka.
-
3
Když jsou brambory měkké, přimícháme smetanu s moukou a pomalu, za častého míchání ji vaříme ještě 2-3 minuty. Přidáme vajíčka, bylinky, necháme přejít varem, podle chuti dosolíme a podáváme.