Polévka s kysanou smetanou, bramborami a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.8 dl Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana zakysaná 14%
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 509.5 mg
  • Vláknina 5383.4 mg
  • Vitamín A 5383.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Vejce dáme do rendlíku. Zalijeme 2-4 dl vody a vaříme je natvrdo 9-12 minut. Vychladlá vejce oloupeme a pokrájíme na kostky. Omyjeme kopr s kerblíkem a drobně bylinky pokrájíme. Do misky dáme 2.5 dl zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky a směs rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Když jsou brambory měkké, přimícháme smetanu s moukou a pomalu, za častého míchání ji vaříme ještě 2-3 minuty. Přidáme vajíčka, bylinky, necháme přejít varem, podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu