Jemný tvarohový koláč s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 120 g Cukr moučkový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 8 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 556.1 mg
  • Vláknina 15237 mg
  • Vitamín A 15237 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, polovinu práškového cukru, prášek do pečiva, jedno vajíčko a zakysanou smetanu, přidáme trochu soli, vše důkladně prohněteme a těsto uložíme do chladu na 30 minut.

  • 2

    Jablka omyjeme, oloupeme, příčně rozpůlíme, vykrojíme z nich jádřince a poloviny jablek pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Druhé vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku, přidáme k němu vanilkový cukr a ušleháme tuhý sníh.

  • 4

    V misce utřeme žloutek s druhou polovinou cukru a tvarohem, do směsi přimícháme ochucený shíh.

  • 5

    Na pomoučené pracovní ploše rozválíme těsto a pak je vložíme do kulaté vymazané formy. Potřeme tvarohovou směsí, do ní naskládáme poloviny jablek a otvory po jádřincích naplníme rybízovou marmeládou.

  • 6

    Koláč pečeme 55 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.

Komentáře k receptu