Srnčí maso se zeleninou na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Srnčí maso
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 80 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 3 g Jalovec
  • 2 g Pepř černý celý
  • 2 g Nové koření celé
  • 1 g Bobkový list
  • 1 g Hřebíček
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Citronová kůra
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 150 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 3 ml Omáčka sójová
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 144.8 mg
  • Draslík 621.4 mg
  • Vláknina 5983.3 mg
  • Vitamín A 5983.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu krájíme na drobné kostičky, citronovou kůru nastrouháme.

  • 2

    V pekáčku rozškvaříme slaninu, jakmile pustí tuk, přidáme máslo, cibuli, kořenovou zeleninu a osmahneme do růžova. Přiložíme plátky zvěřiny, orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem, přidáme kostku Masoxu, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme do pekáčku a důkladně rozmícháme. Dochutíme sójovou omáčkou, citronovou šťávou, přidáme citronovou kůru a dopečeme. Nakonec přimícháme smetanu, ale již nevaříme, pouze prohřejeme. Před podáváním vyndáme celé koření.

  • 3

    Plátky masa upravíme na talíře, doplníme kynutým knedlíkem a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu