Kančí játrová pomazánka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 28 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 27 mg
- Vláknina 838.3 mg
- Vitamín A 838.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno.
-
2
V pánvi rozpustíme třetinu másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kostičky jater a osmažíme doměkka. Játra rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout.
-
3
Přimícháme zbytek másla, osolíme, opepříme, přilijeme koňak a vyšleháme.
-
4
Pomazánku mažeme na chléb a zdobíme kolečky kyselé okurky.