Květákový krém se šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1341 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 26.8 mg
- Draslík 1017.9 mg
- Vláknina 13659 mg
- Vitamín A 13659 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 788.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vývar a mléko, osolíme, přidáme šafrán a přivedeme k varu. Zatím rozdělíme květák na nejmenší růžičky a vhodíme do vroucí vody. Ztlumíme a na mírném ohni povaříme 10 minut, až květák změkne, ale neztratí tvar. Děravou naběračkou vybereme asi třetinu květáku a odlijeme polovinu vývaru, zbytek rozmixujeme dohladka.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme odebrané růžičky květáku dozlatova. V hrnci prohřejeme květákové pyré, podle potřeby zředíme zbylým vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželovou nať. Nakonec přidáme osmažené květáky a podáváme.