Dušená karotka s badyánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Cukr třtinový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 2 g Skořice mletá
  • 800 g Karotka
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Badyán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 728 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 483.1 mg
  • Vláknina 8650.7 mg
  • Vitamín A 8650.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku podélně rozpůlíme a ještě jednou rozkrojíme na čtvrky. Potom v pánvi rozehřejeme máslo a karotky vložíme na pánev, opékáme asi 5 minut, až mrkev změkne. Posypeme hnědým cukrem a zakapeme citronovou šťávou, vmícháme skořici, badyán a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina téměř neodpaří, asi 10 minut. Osolíme, opepříme a můžeme podávat jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu