Dušená karotka s badyánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 6 g
- Sodík 728 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 483.1 mg
- Vláknina 8650.7 mg
- Vitamín A 8650.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku podélně rozpůlíme a ještě jednou rozkrojíme na čtvrky. Potom v pánvi rozehřejeme máslo a karotky vložíme na pánev, opékáme asi 5 minut, až mrkev změkne. Posypeme hnědým cukrem a zakapeme citronovou šťávou, vmícháme skořici, badyán a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina téměř neodpaří, asi 10 minut. Osolíme, opepříme a můžeme podávat jako přílohu k masům.