Arabský chléb s tzatziki a rajčaty
Suroviny
- 800 g Jogurt bílý smetanový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Rajčata
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 4 plátek Chléb Pita
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Česnek
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 27 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 646.9 mg
- Vláknina 6040.3 mg
- Vitamín A 6040.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si nejdříve tzatziki: bílý smetanový jogurt dáme do misky. Omytou a osušenou salátovou okurku oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k jogurtu. Očištěný česnek prolisujeme. Omyjeme kopr s kerblíkem. Kopr drobně pokrájíme, lístky kerblíku otrháme. Česnek s bylinkami přidáme k jogurtu, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
-
2
Omyjeme rajčata a pokrájíme je na osminky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Zeleninu přidáme do tzatziki a promícháme.
-
3
4 kusy arabského chleba rozkrojíme v polovině tak, že utvoříme kapsy. Vytřeme je olivovým olejem a v předehřáté troubě na 200°C je rozpečeme. Pečeme je asi 10 minut. Potom chleba naplníme tzatziki se zeleninou a hned podáváme.