Kančí guláš na másle se sezamem
Suroviny
- 1000 g Kančí maso
- 150 g Máslo čerstvé
- 200 g Cibule
- 60 g Anglická slanina
- 70 g Strouhanka
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín drcený
- 7 g Sezam - semena
- 20 g Paprika mletá sladká
- 600 g Těstoviny vařené (průměr)
- 70 ml Víno červené
- 1200 ml Voda pitná
- 1 ks Masox
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 33 g
- Sodík 698 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 216.8 mg
- Vláknina 4743.7 mg
- Vitamín A 4743.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné kančí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, anglickou slaninu na nudličky.
-
2
V hrnci roztavíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme a zvolna dusíme na másle asi 3 minuty.
-
3
Přidáme slaninu, lehce orestujeme, zasypeme mletou paprikou, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme červeným vínem, provaříme, přilijeme vodu, přihodíme kostku masoxu, okořeníme kmínem, sezamovým semínkem a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme jemnou chlebovou strouhankou, ještě pár minut povaříme a odstavíme.
-
4
Guláš podáváme s vařenými těstovinami.