Masové koláče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel - nať
  • 30 g Droždí
  • 20 g Celer řapíkatý
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 300 g Kuřecí maso vařené
  • 60 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Jogurt bílý
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 3 dl Mléko kefírové
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1109 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 734 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 655.1 mg
  • Vláknina 17115 mg
  • Vitamín A 17115 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.3 mg
  • Vitamín E 11.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava sýrového těsta: 500 g mouky prosijeme do kuchyňského robotu, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme 3 lžíce oleje, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme 1 dl vody, přidáme sýr, suroviny promícháme a za chodu robotu přiléváme mléko, aby nám vzniklo husté a hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici odpočinout 40 minut.

  • 2

    Náplň: Olej rozpálíme v pánvi, do které přidáme na kousky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, přimícháme na tenké proužky nakrájenou červenou papriku, mletý kmín a opékáme 2 minuty. Potom do pánve, přidáme na kousky nakrájené vařené maso, nakrájený celer, přisypeme scezenou kukuřici, nasekanou petrželovou naň, vlijeme jogurt, podle chuti osolíme, opepříme a na středně silném ohni, za občasného míchání suroviny povaříme přibližně 10 minut. Nakonec uvařenou směs dochutíme podle vymačkanou pomerančovou šťávou, hrnec stáhneme z ohně a směs necháme vychladnout.

  • 3

    Plech vymažeme olejem, zapneme troubu, aby se nahřála. Připravené těsto vybereme z potravinářské fólie, položíme ho na moukou vysypaný vál a rozvalíme na velký plát silný 3 mm. Vykrojíme z něj čtyři spodní kolečka o velikosti talíře. Následovně vykrojíme další čtyři horní kolečka. Na každé spodní kolečko položíme připravenou směs a okraje potřeme vodou. Naplněná spodní kolečka přikryjeme horními kolečky, okraje zmáčkneme, aby se spojily a tak vzniknou koláče. Každý koláč několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je vodou, poklademe na připravený plech, který vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme 25 minut do křupava.

  • 4

    Upečené koláče vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme, upravíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu