Palačinky s tvarohem a jahodovým džemem s mochyní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 500 g Cukr želírovací
  • 600 g Physalis (mochyně)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Rozinky tmavé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Jahody zahradní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1406 kcal
  • Sacharidy 245 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 200 g
  • Cholesterol 269.7 mg
  • Draslík 604.3 mg
  • Vláknina 24190 mg
  • Vitamín A 24190 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 202.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme palačinkové těsto z hladké mouky, mléka, vajec, přepuštěného másla a špetky soli. Vymícháme na hladké těsto a nejméně 20 minut necháme odležet. Před smažením těsto opět promícháme a na kousku másla, podle chuti, tvoříme tenčí nebo silnější palačinky. Polovinu hotové palačinky potřeme rozmíchaným tvarohem s rozinkami, druhou půlku natřeme jahodovým džemem s mochyní.

  • 2

    Jahodový džem s mochyní připravíme z opláchnutých, okapaných a očištěných jahod (zbavených stopek a kalichů). Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.

  • 3

    V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku.

Komentáře k receptu