Nákyp z kysaného zelí a těstovin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 50 g Strouhanka
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 500 g Zelí kysané
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 171.9 mg
  • Draslík 190.7 mg
  • Vláknina 1928.5 mg
  • Vitamín A 1928.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Vodu po vaření uchováme.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na oleji, přisypeme mouku a osmahneme. Postupně přiléváme horkou vodu z těstovin a rozšleháme na hladkou omáčku. Osolíme, osladíme, okmínujeme a povaříme asi 10 minut.

  • 3

    Po částečném vychladnutí vmícháme zakysanou smetanu.

  • 4

    Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těstoviny promíchané s omáčkou a vymačkaným kysaným zelím. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Nakonec pokrm zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Komentáře k receptu