Lasagne Aladinovy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Parmezán
  • 280 g Hovězí maso mleté
  • 170 g Lasagne
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 80.9 mg
  • Draslík 316.4 mg
  • Vláknina 1161.4 mg
  • Vitamín A 1161.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslem vymažeme zapékací mísu. Cibuli oloupeme a nakrájíme.

  • 2

    Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a smažíme 7 minut. Přidáme vodu a rajčatový protlak. Pod pokličkou dusíme omáčku 10 minut, poté osolíme, opepříme, přidáme tymián a předehřejeme troubu.

  • 3

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, přilijeme mléko a směs rozšleháme, aby nebyly žmolky. Hrnec odstavíme, osolíme a opepříme omáčku.

  • 4

    Do vymazané zapékací mísy navrstvíme plátky lasagní. Poté je zalijeme masovou omáčkou, poslední vrstvou bude bílá omáčka.

  • 5

    Lasagne posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 40 minut.

  • 6

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu