Lasagne Aladinovy
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
- 280 g Hovězí maso mleté
- 170 g Lasagne
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 dl Voda pitná
- 0.5 dl Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 22 g
- Sodík 707 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 80.9 mg
- Draslík 316.4 mg
- Vláknina 1161.4 mg
- Vitamín A 1161.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslem vymažeme zapékací mísu. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
-
2
Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a smažíme 7 minut. Přidáme vodu a rajčatový protlak. Pod pokličkou dusíme omáčku 10 minut, poté osolíme, opepříme, přidáme tymián a předehřejeme troubu.
-
3
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, přilijeme mléko a směs rozšleháme, aby nebyly žmolky. Hrnec odstavíme, osolíme a opepříme omáčku.
-
4
Do vymazané zapékací mísy navrstvíme plátky lasagní. Poté je zalijeme masovou omáčkou, poslední vrstvou bude bílá omáčka.
-
5
Lasagne posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 40 minut.
-
6
Poté ihned podáváme.