Jablkový dort s pudinkem
Suroviny
- 50 g Hrozinky
- 250 g Mandle
- 150 g Máslo čerstvé
- 370 g Smetana 12% (konzumní)
- 225 g Cukr krupice
- 250 g Mouka polohrubá
- 12 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 2 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 38 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 71.7 mg
- Draslík 784.3 mg
- Vláknina 21941 mg
- Vitamín A 21941 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 8.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a máslem, vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
-
2
Mezitím rozmícháme ve smetaně pudinkový prášek a vanilkový cukr, uvaříme pudink a necháme vychladnout. Rozinky namočíme do rumu, jablka oloupeme a odstraníme jadřince.
-
3
Zapékací misky vymažeme olejem a vyložíme tenkou vrstvou těsta. Okraje vytáhneme a přitiskneme k formě. Těsto poklademe nakrájenými jablky, posypeme mandlovými lupínky, rozinkami a zalijeme pudinkem. Zbylým těstem misky uzavřeme.
-
4
Pečeme v troubě předehřáté na 170C asi 12min. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.