Zapékaná houbová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Houby čerstvé
  • 8 krajíc Veka
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 220.1 mg
  • Draslík 487.3 mg
  • Vláknina 6525.3 mg
  • Vitamín A 6525.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na 2 lžících rozehřátého másla podusíme za občasného míchání očištěné, na plátky nakrájené houby. Osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a necháme částečně vychladnout. Potom vmícháme žloutky, sůl a pepř. Do hotové omáčky přidáme podušené houby.

  • 3

    Krajíčky veky osmahneme na másle a urovnáme do tukem vymazané zapékací mísy. Zalijeme houbovou směsí a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu