Těstoviny se sýrem a piniovými oříšky
Suroviny
- 4 g Máslo čerstvé
- 120 g Sýr Ricotta
- 160 g Zakysaná smetana
- 80 g Celer řapíkatý
- 16 g Tymián čerstvý
- 250 g Těstoviny Fettuccine
- 150 g Kuřecí krk
- 180 g Kuřecí křídla
- 100 g Mandle
- 0.8 ks Bobkový list
- 0.8 ks Cibule
- 0.8 ks Mrkev kořen
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.4 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 1.6 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 120 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 108.9 mg
- Draslík 543 mg
- Vláknina 14541.5 mg
- Vitamín A 14541.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce s osolenou vodou dáme vařit těstoviny do měkka. Po 8 minutách je scedíme a vložíme zpět do hrnce. Přídáme máslo, část nadrobno nakrájené petrželky a pořádně promícháme. Do misky nasypeme nastrouhanou ricottu, namleté mandle a zakysanou smetanu, důkladně vše smícháme. Pak postupně přimícháváme olej a 125 ml teplého kuřecího vyvaru. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a opět důkladně zamícháme. Nakonec smícháme omáčku s těstovinami a servírujeme. Na talíři ještě porce posypeme piniovými oříšky a zbylou petrželkou.
-
2
Kuřecí vývar:
-
3
Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití.