Rýžový nákyp s višněmi a čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 37 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 304.7 mg
- Draslík 184.2 mg
- Vláknina 4079.5 mg
- Vitamín A 4079.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce uvaříme rýži na řídkou kaši a necháme ji vychladnout. Kompotové višně slijeme, necháme okapat (šťávu použijeme jinak).
-
2
V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do hladké pěny, přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pevný sníh z bílků. Směs vmícháme do vychladlé rýže.
-
3
Dortovou formu vymažeme máslem, vrstvíme do ní rýžovou kaši a vypeckované kompotované višně. Nákyp vložíme do předehřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. Podáváme ho posypaný nastrouhanou čokoládou.