Smažený platýs s ančovičkovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 17 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 107.1 mg
- Draslík 668.7 mg
- Vláknina 410.5 mg
- Vitamín A 410.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na ančovičkové máslo smícháme okapané ančovičky, máslo, citronovou šťávu a pepř. Vložíme do mixéru a umícháme dohladka. Z hmoty vytvoříme váleček, zabalíme do fólie a odložíme do lednice.
-
2
Filety osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, polovinu masa vložíme kůží nahoru a cca 1 minutu smažíme dozlatova. Poté filety obrátíme a smažíme další 2 minuty. Po vyjmutí z pánve uchováme teplé. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a stejným způsobem připravíme druhou várku.
-
3
Hotového platýse rozdělíme na talíře, ančovičkové máslo nakrájíme na plátky, dozdobíme jím porce masa, posypeme pažitkou a podáváme.