Houbové kloboučky plněné plísňovým sýrem a vlašskými ořechy
Suroviny
- 100 g Strouhanka
- 50 g Ořechy vlašské
- 50 g Sýr Parmezán
- 125 g Sýr Gorgonzola
- 100 ml Créme fraiche
- 15 ks Houby čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 30 g
- Sodík 922 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 39.8 mg
- Draslík 720.5 mg
- Vláknina 10343.5 mg
- Vitamín A 10343.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme vysoké houby, kterým odřízneme nohy a se 3 kloboučky nasekáme najemno. Vsypeme na pánev, ve které jsme rozehřáli 2 lžíce olivového oleje, přimícháme malou cibulku a stroužek česneku nasekané najemno a dusíme doměkka, asi 5-6 minut. Směs přesypeme do misky, přidáme celozrnnou strouhanku, nasekané vlašské ořechy, po 1,5 lžičce nasekané čerstvé petrželky a pažitky, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nadrobený sýr s modrou plísní, osolíme a opepříme.
-
2
Zbytek houbových kloboučků rozložíme do velkého pekáče, naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným parmazánem, zakapeme zbylým olejem a pečeme 30-35 minut, jedenkrát podlijeme. Troubu jsme rozehřáli na 190°C.
-
3
Drobné kostičky malé okurky, zbytek čerstvé petrželky a pažitky smícháme s créme fraîche a podáváme jako přílohu k zapečeným houbám.