Houbové kloboučky plněné plísňovým sýrem a vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 125 g Sýr Gorgonzola
  • 100 ml Créme fraiche
  • 15 ks Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 922 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 720.5 mg
  • Vláknina 10343.5 mg
  • Vitamín A 10343.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme vysoké houby, kterým odřízneme nohy a se 3 kloboučky nasekáme najemno. Vsypeme na pánev, ve které jsme rozehřáli 2 lžíce olivového oleje, přimícháme malou cibulku a stroužek česneku nasekané najemno a dusíme doměkka, asi 5-6 minut. Směs přesypeme do misky, přidáme celozrnnou strouhanku, nasekané vlašské ořechy, po 1,5 lžičce nasekané čerstvé petrželky a pažitky, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nadrobený sýr s modrou plísní, osolíme a opepříme.

  • 2

    Zbytek houbových kloboučků rozložíme do velkého pekáče, naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným parmazánem, zakapeme zbylým olejem a pečeme 30-35 minut, jedenkrát podlijeme. Troubu jsme rozehřáli na 190°C.

  • 3

    Drobné kostičky malé okurky, zbytek čerstvé petrželky a pažitky smícháme s créme fraîche a podáváme jako přílohu k zapečeným houbám.

Komentáře k receptu