Marinovaný kozí sýr s Pitou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1357 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 235.9 mg
- Vláknina 5361.7 mg
- Vitamín A 5361.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce připravíme zálivku z oleje, nasekaných bylinek, chilli papričky, limetkové kůry, pepře a soli. Kozí sýr nakrájíme na kostky, rozložíme na mělkou mísu a zalijeme připravenou marinádou. Zakryjeme, necháme hodinu uležet.
-
2
Chléb Pita si rozložíme na pracovní desce, povrch potřeme olejem, osolíme a okořeníme, grilujeme do křupava nejprve kořeněnou stranou nahoru, potom z druhé strany. Chléb nakrájíme na porce, podáváme se sýrem a namáčíme do marinády.