Vaječný knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 16 g
- Sodík 866 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 112.5 mg
- Vláknina 3738 mg
- Vitamín A 3738 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, předem ji trochu rozškvaříme a necháme vychladnout.
-
2
Rohlíky nakrájíme na kostičky, přimícháme vejce, zalijeme mlékem, osolíme, přimícháme slaninu. Důkladně prohněteme a vytvarujeme podlouhlý knedlík. Zabalíme ho do ubrousku nebo do čisté utěrky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 20 minut.
-
3
Knedlík rozbalíme, nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.