Nákyp z listového špenátu s kraby

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Krab
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 204 mg
  • Draslík 381.9 mg
  • Vláknina 1709.1 mg
  • Vitamín A 1709.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listový špenát opláchneme, odstraníme stonky a listy nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.

  • 2

    V kastrole na másle podusíme špenát, poté vmícháme mouku a osmažíme dozlatova. Do směsi zašleháme smetanu s vejci a sýrem dohladka. Omáčku osolíme, ochutíme ustrouhaným muškátovým oříškem, pepřem a nakonec vmícháme krabí maso.

  • 3

    Směsí vyplníme zapékací mísu, kterou jsme vymazali 1 lžící másla a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu