Koprové taštičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 57 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 6 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 5 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana zakysaná 14%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 173.3 mg
  • Draslík 217.1 mg
  • Vláknina 4120 mg
  • Vitamín A 4120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec a oleje uhněteme nudlové těsto a necháme odpočinout. Zatím v míse ušleháme tvaroh se žloutkem a zakysanou smetanou, přidáme nasekaný kopr a sůl.

  • 2

    Z těsta vyválíme slabý plát, který si pomyslně rozdělíme napůl, a v jedné polovině naklademe s pravidelným rozestupem kopečky náplně. Okolí náplně potřeme bílkem a přeložíme druhou polovinou těsta, okolí náplně přimáčkneme, aby se těsto spojilo. Rádlem rozkrájíme plát na jednotlivé taštičky, znovu důkladně stiskneme okraje a necháme na vále 20 minut zaschnout.

  • 3

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s trochou oleje, postupně vkládáme taštičky a vaříme 12 minut za mírného varu. Hotové taštičky vyjmeme, necháme okapat a podáváme polité vyškvařenou slaninou i se škvarečky.

Komentáře k receptu