Koprové taštičky
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 500 g Tvaroh jemný
- 6 g Sůl
- 5 g Sůl
- 100 g Kopr čerstvý
- 500 g Mouka polohrubá
- 20 ml Olej rostlinný
- 5 ml Olej rostlinný
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Smetana zakysaná 14%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 20 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 173.3 mg
- Draslík 217.1 mg
- Vláknina 4120 mg
- Vitamín A 4120 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec a oleje uhněteme nudlové těsto a necháme odpočinout. Zatím v míse ušleháme tvaroh se žloutkem a zakysanou smetanou, přidáme nasekaný kopr a sůl.
-
2
Z těsta vyválíme slabý plát, který si pomyslně rozdělíme napůl, a v jedné polovině naklademe s pravidelným rozestupem kopečky náplně. Okolí náplně potřeme bílkem a přeložíme druhou polovinou těsta, okolí náplně přimáčkneme, aby se těsto spojilo. Rádlem rozkrájíme plát na jednotlivé taštičky, znovu důkladně stiskneme okraje a necháme na vále 20 minut zaschnout.
-
3
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s trochou oleje, postupně vkládáme taštičky a vaříme 12 minut za mírného varu. Hotové taštičky vyjmeme, necháme okapat a podáváme polité vyškvařenou slaninou i se škvarečky.