Bruselské kapustičky s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 21 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 261.1 mg
- Vláknina 14796.8 mg
- Vitamín A 14796.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustičky zbavíme zvadlých a poškozených lístků, odkrojíme košťál, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na tenké měsíčky a v míse zakapeme citronovou šťávou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Kapustičky vložíme do vroucí vody a zhruba 10 minut vaříme. Poté je scedíme a necháme okapat.
-
3
V mezičase orestujeme slaninu s cibulí, vypečený tuk slijeme, necháme v rendlíku jen trochu, abychom mohli osmažit jablka. Když jsou jablka poloměkká, přidáme kapustičky, zasypeme zázvorem, vmícháme smetanu a chvíli povaříme.