Salát ze zeleného hrášku a sýrem Feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 28 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 153.6 mg
- Vláknina 5838.3 mg
- Vitamín A 5838.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ocet nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a poté ještě vaříme do husté a lesklé hmoty (přibližně 10 minut).
-
2
Do hrnce s osolenou vroucí vodou vysypeme zelené fazolky, které povaříme 7 minut, k nim přisypeme hrášek a povaříme další 3 minuty. Scedíme, necháme vychladnout a dáme je do mísy. Ke studenému hrášku a fazolím přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, nakrájené olivy bez pecek, vše promícháme, polijeme olejem, přidáme na kostky nakrájený sýr, zalijeme připraveným octem, posypeme oreganem,ještě promícháme a porcujeme na talíře.