Salát ze zeleného hrášku a sýrem Feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Sýr Feta
  • 200 g Olivy bez pecky
  • 10 g Oregano sušené
  • 300 g Fazolky mražené
  • 300 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 dl Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 153.6 mg
  • Vláknina 5838.3 mg
  • Vitamín A 5838.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ocet nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a poté ještě vaříme do husté a lesklé hmoty (přibližně 10 minut).

  • 2

    Do hrnce s osolenou vroucí vodou vysypeme zelené fazolky, které povaříme 7 minut, k nim přisypeme hrášek a povaříme další 3 minuty. Scedíme, necháme vychladnout a dáme je do mísy. Ke studenému hrášku a fazolím přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, nakrájené olivy bez pecek, vše promícháme, polijeme olejem, přidáme na kostky nakrájený sýr, zalijeme připraveným octem, posypeme oreganem,ještě promícháme a porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu