Banánovou-medová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 29 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 368.2 mg
- Draslík 393.7 mg
- Vláknina 5263.2 mg
- Vitamín A 5263.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 373 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme do pěny žloutky a cukr.
-
2
V hrnci přivedeme mléko téměř k varu. Trochu horkého mléka přilijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme všechno mléko.
-
3
Dáme vše zpět do hrnce a pomalu zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna a směs se přichytává ke spodku vařečky. Nevaříme. Banány rozmačkáme s medem a citronovou šťávou.
-
4
Hmotu necháme vychladnout a vmícháme šlehačku a banány. Vše nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Pak dáme do mísy a rozmícháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Necháme v mrazničce 2 hodiny. Opět rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyndáme 30 minut před podáváním.