Banánovou-medová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Banány
  • 125 g Cukr krupice
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 368.2 mg
  • Draslík 393.7 mg
  • Vláknina 5263.2 mg
  • Vitamín A 5263.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 373 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme do pěny žloutky a cukr.

  • 2

    V hrnci přivedeme mléko téměř k varu. Trochu horkého mléka přilijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme všechno mléko.

  • 3

    Dáme vše zpět do hrnce a pomalu zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna a směs se přichytává ke spodku vařečky. Nevaříme. Banány rozmačkáme s medem a citronovou šťávou.

  • 4

    Hmotu necháme vychladnout a vmícháme šlehačku a banány. Vše nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Pak dáme do mísy a rozmícháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Necháme v mrazničce 2 hodiny. Opět rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyndáme 30 minut před podáváním.

Komentáře k receptu