Čokoládová roláda se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 39 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 300.3 mg
- Draslík 78.4 mg
- Vláknina 6556.7 mg
- Vitamín A 6556.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Necháme prochladnout.
-
2
Plech vymažeme slunečnicovým olejem a vyložíme fólií na pečení.
-
3
Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu a zamícháme ji, aby se vše dobře spojilo. Ušleháme z bílků tuhý sníh
-
4
a vmícháme opatrně do čokoládového základu.
-
5
Čokoládový základ rozetřeme na plech, aby bylo těsto ve stejnoměrné výšce. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je těsto pevné na dotek.
-
6
Na upečené piškotové těsto položíme suchou utěrku a navrch jinou, namočenou ve studené vodě, ale dobře vyždímanou. Necháme na chladném místě 8 hodin.
-
7
Náplň: rozpustíme čokoládu. Vychladíme.
-
8
Sejmeme utěrky a piškotové těsto vyklopíme na fólii na pečení, pokrytou silnou vrstvou moučkového cukru. Z piškotu odloupneme povrchovou fólii na pečení.
-
9
Piškot potřeme stejnoměrně čokoládou, potom ušlehanou šlehačkou.
-
10
Srolujeme roládu po delší straně. Pocukrujeme.