Čokoládová roláda se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr moučkový
  • 90 g Čokoláda na vaření
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 300.3 mg
  • Draslík 78.4 mg
  • Vláknina 6556.7 mg
  • Vitamín A 6556.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Necháme prochladnout.

  • 2

    Plech vymažeme slunečnicovým olejem a vyložíme fólií na pečení.

  • 3

    Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu a zamícháme ji, aby se vše dobře spojilo. Ušleháme z bílků tuhý sníh

  • 4

    a vmícháme opatrně do čokoládového základu.

  • 5

    Čokoládový základ rozetřeme na plech, aby bylo těsto ve stejnoměrné výšce. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je těsto pevné na dotek.

  • 6

    Na upečené piškotové těsto položíme suchou utěrku a navrch jinou, namočenou ve studené vodě, ale dobře vyždímanou. Necháme na chladném místě 8 hodin.

  • 7

    Náplň: rozpustíme čokoládu. Vychladíme.

  • 8

    Sejmeme utěrky a piškotové těsto vyklopíme na fólii na pečení, pokrytou silnou vrstvou moučkového cukru. Z piškotu odloupneme povrchovou fólii na pečení.

  • 9

    Piškot potřeme stejnoměrně čokoládou, potom ušlehanou šlehačkou.

  • 10

    Srolujeme roládu po delší straně. Pocukrujeme.

Komentáře k receptu