Vaječná omeleta v italském stylu - frittata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 28 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 538.7 mg
- Draslík 193.9 mg
- Vláknina 346.3 mg
- Vitamín A 346.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce a smetanu lehce prošleháme, kousky žloutků nevadí, takže nemusíme vejce příliš prošlehávat. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrobený sýr feta a mladý špenát. Vlijeme do rozehřátého olivového oleje a 2 minuty opékáme. Pak pánev s omeletou vložíme pod gril, aby zezlátla i shora. Podáváme nakrájenou na díly.