Vaječná omeleta v italském stylu - frittata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Sýr Feta
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 538.7 mg
  • Draslík 193.9 mg
  • Vláknina 346.3 mg
  • Vitamín A 346.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce a smetanu lehce prošleháme, kousky žloutků nevadí, takže nemusíme vejce příliš prošlehávat. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrobený sýr feta a mladý špenát. Vlijeme do rozehřátého olivového oleje a 2 minuty opékáme. Pak pánev s omeletou vložíme pod gril, aby zezlátla i shora. Podáváme nakrájenou na díly.

Komentáře k receptu