Kotlety bakony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Vepřové kotlety
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 776 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 82.2 mg
  • Draslík 488.7 mg
  • Vláknina 3923.3 mg
  • Vitamín A 3923.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na sádle z obou stran. Mírně podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. Mezitím na nakrájené vyškvařené slanině osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme a přidáme nakrájené houby, osolíme a necháme podusit. Houby přidáme ke kotletám a za občasného podlití dodusíme doměkka. Nakonec zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu