Štika se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1132 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 111.4 mg
- Vláknina 1117.5 mg
- Vitamín A 1117.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Štiku omyjeme, očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibulku, necháme zesklovatět, přiložíme štičí maso, osolíme a z obou stran zvolna osmažíme. Podlijeme trochou vývaru, podusíme a přilijeme zakysanou smetanu. Na mírném ohni podusíme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, omáčku zahustíme světlou jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, přidáme posekaný kopr a odstavíme.
-
3
Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.