Květák vařený se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1255 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 59.8 mg
- Draslík 786.1 mg
- Vláknina 10397.5 mg
- Vitamín A 10397.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozkrájíme na větší růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme přibližně 8-10 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zředíme ji mlékem, dobře rozmícháme a povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a zvolna vaříme dalších 10 minut.
-
3
Porce květáku upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme sýrovou omáčkou.