Květák vařený se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Květák
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Brambory vařené
  • 200 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1255 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 59.8 mg
  • Draslík 786.1 mg
  • Vláknina 10397.5 mg
  • Vitamín A 10397.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozkrájíme na větší růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme přibližně 8-10 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zředíme ji mlékem, dobře rozmícháme a povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a zvolna vaříme dalších 10 minut.

  • 3

    Porce květáku upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme sýrovou omáčkou.

Komentáře k receptu