Kuřecí rizoto s marinovaným masem
Suroviny
- 125 g Jogurt bílý
- 400 g Rýže loupaná
- 12 g Kardamom
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Mák mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Šafrán
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 10 ks Hřebíček
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Tabasco
- 2 stroužek Česnek
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mandle
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1402 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 70 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 322.8 mg
- Draslík 1188.4 mg
- Vláknina 13619.2 mg
- Vitamín A 13619.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propereme a opražíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou cibulí. Jakmile rýže zesklovatí, zalejeme trochou vody, v níž rozmícháme všechny ostatní ingredience a dusíme cca 5 minut. Poté odstavíme.
-
2
Nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s utřeným česnekem a všemi ostatními ingrediencemi na marinádu. Vložíme do ní naporcované kuře a necháme minimálně 2 hodiny odležet.
-
3
Poté nadrobno nasekáme cibuli a česnek a společně s hřebíčkem, kardamomem (6 ks = 12 g)), skořicí a solí krátce osmahneme na rozpáleném oleji. Vložíme maso i s marinádou a dusíme doměkka. Když je kuře hotové, zakryjeme ho připravenou rýží, přikryjeme pokličkou a ve vyhřáté troubě dodusíme.