Borůvková muffina - malý dortík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 22 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 153.2 mg
- Draslík 118.9 mg
- Vláknina 1822 mg
- Vitamín A 1822 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Základní těsto na muffiny získáme promícháním rozpuštěného a vychladlého másla, vajec, mléka, cukru a špetky pravé vanilky nebo 1/2 sáčku vanilkového cukru. Dále si v jiné míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, jedlou sodou a borůvkami (ty ovšem do základního receptu nepatří). Do této směsi vlijeme tekutou směs (máslo, mléko, cukr) a krátce zamícháme, nesmí se přemíchat.
-
2
Troubu vyhřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Připravíme si formu na muffiny, každý důlek vyložíme papírovým košíčkem. Těsto rozdělíme do košíčků a na plechu v troubě pečeme 15-18 minut dozlatova.
-
3
Do základního těsta na muffiny můžeme přidávat různé příchutě např. čokoládu, maliny, kokos, banán, oříšky apod. a budou vždy výborné.