Vánoční ořechová srdíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 32 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 177.7 mg
- Vláknina 4046.7 mg
- Vitamín A 4046.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
-
2
Do mísy nasypeme mouku, cukr, drcené ořechy, přidáme máslo, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka různých velikostí, vyskládáme na tukem pomazaný plech a dáme péct. Pečeme asi 20 až 25 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
-
3
V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme čokoládu na vaření, drcené ořechy, důkladně promícháme a jakmile bude čokoláda roztavená, odstavíme. Vychladlá srdíčka potřeme polevou, necháme zaschnout a můžeme jimi zdobit stromeček.