Omáčka pečená se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 50 g Smetana 16% (pochoutková)
- 100 g Petržel - nať
- 2 g Pepř červený celý
- 150 ml Víno bílé
- 500 ml Zvěřinový vývar
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Telecí kosti
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Hříbky čerstvé
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 93 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 361 mg
- Vláknina 6594.5 mg
- Vitamín A 6594.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme připravenou zeleninu a kost, přidáme rozmarýn a pepř, když se na pánvi vytvoří hnědý výpek, zalijeme směs vínem a fondem.
-
3
Do směsi vhodíme houby a vaříme zhruba 170 minut.
-
4
Směs přelijeme přes síto a do čisté omáčky vlijeme smetanu, dochutíme solí.