Tradiční kukuřičný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Mléko - podmáslí
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 135.4 mg
  • Draslík 375.7 mg
  • Vláknina 1557 mg
  • Vitamín A 1557 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme vejce, podmáslí a mléko. Ve druhé míse smícháme obě mouky, přidáme cukr a sůl, poté zalijeme ušlehanou směsí. Pořádně promícháme, dokud se nám nevytvoří vlhké těsto.

  • 2

    To přendáme do olejem vymazané formy na chléb a pečeme zhruba 35 minut při 220 stupních Celsia.

Komentáře k receptu