Zelňačka s jikrami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 324.9 mg
- Vláknina 5495 mg
- Vitamín A 5495 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme.
-
2
Do hrnce nasypeme zelí, přidáme jikry, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Mezitím v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přidáme do ní cibuli, necháme zpěnit, posypeme mletou paprikou, až se rozpustí v tuku, celou jíšku nalijeme do polévky. Ihned promícháme a dovaříme.
-
3
Mimo oheň do polévky vmícháme smetanu s rozkvedlaným žloutkem a podáváme.