Zelňačka s jikrami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 300 g Zelí kysané
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Kapří jikry
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1200 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 324.9 mg
  • Vláknina 5495 mg
  • Vitamín A 5495 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme.

  • 2

    Do hrnce nasypeme zelí, přidáme jikry, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Mezitím v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přidáme do ní cibuli, necháme zpěnit, posypeme mletou paprikou, až se rozpustí v tuku, celou jíšku nalijeme do polévky. Ihned promícháme a dovaříme.

  • 3

    Mimo oheň do polévky vmícháme smetanu s rozkvedlaným žloutkem a podáváme.

Komentáře k receptu