Bedly zapečené v sýrovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Bedly čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 424.3 mg
  • Draslík 126.4 mg
  • Vláknina 189.8 mg
  • Vitamín A 189.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kloboučky bedel mírně osolíme, opepříme a podusíme na másle asi 10 minut.

  • 2

    Potom houby vložíme do pekáčku vymazaného kouskem másla. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, nasekanou pažitkou a nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 4

    Můžeme podávat s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu