Calzone s ricottou
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 60 g Žampiony čerstvé
- 5 g Cukr krupice
- 500 g Mouka polohrubá
- 7 g Droždí
- 30 g Olivy černé
- 160 g Paprika zelená
- 3 g Oregano sušené
- 125 g Sýr Ricotta
- 60 g Mozzarella
- 275 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 77.3 mg
- Draslík 525.8 mg
- Vláknina 14105 mg
- Vitamín A 14105 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme přísady na těsto. Vymažeme velkou mísu. Těsto vypracujeme pomocí elektrického hnětače.
-
2
Vytvoříme kouli a vložíme ji do mísy. Zakryjeme naolejovanou fólií
-
3
a necháme na teple kynout, až dvojnásobně nabude.
-
4
Těsto přemístíme, rozdělíme na 4 díly. Vyválíme kolečka o průměru 20 cm. Promícháme ricottu, rajčata, mozzarellu, česnek, olivy, houby, zelenou papriku a oregano, okořeníme. Naplníme calzony, okraje dobře smáčkneme.
-
5
Dáme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 240 °C pečeme 15 minut.