Tulácká polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 20 g
- Sodík 926 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 111.9 mg
- Draslík 269.9 mg
- Vláknina 4187.5 mg
- Vitamín A 4187.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci usmažíme ze sádla a mouky světlou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kolečka zelené papriky. Krátce osmahneme a nakonec přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vodou a pozvolna vaříme 30 minut. Potom polévku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme masox, vařenou rýži, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Zakysanou smetanu smícháme se žloutkem, vmícháme do odstavené polévky a můžeme podávat.