Tulácká polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 100 g Rýže dušená
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 150 g Paprika zelená
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Masox
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 926 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 111.9 mg
  • Draslík 269.9 mg
  • Vláknina 4187.5 mg
  • Vitamín A 4187.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci usmažíme ze sádla a mouky světlou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kolečka zelené papriky. Krátce osmahneme a nakonec přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vodou a pozvolna vaříme 30 minut. Potom polévku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme masox, vařenou rýži, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Zakysanou smetanu smícháme se žloutkem, vmícháme do odstavené polévky a můžeme podávat.

Komentáře k receptu