Rajčata v bešamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 787 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 470.4 mg
- Vláknina 4988.6 mg
- Vitamín A 4988.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety a rajčata nakrájíme na plátky. Polovinu cuket dáme na dno mělké, vymazané zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Na cukety naskládáme vrstvu rajčat a okořeníme.
-
2
Postup opakujeme a každou vrstvu okořeníme.
-
3
Bešamel: V hrnci rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a mícháme na ohni 1 minutu. Postupně zaléváme mlékem. Uvedeme k varu a mícháme, až směs zhoustne. Nakonec přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř.
-
4
Bešamelem zalijeme zeleninu. V troubě na 190 °C pečeme 15-20 minut doměkka. Posypeme pažitkou a servírujeme.