Omáčka se sýrem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 120.1 mg
- Draslík 247.8 mg
- Vláknina 180.3 mg
- Vitamín A 180.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Vaječný žloutek smícháme se dvěma lžícemi smetany.
-
2
Česnek a šalotku očistíme, najemno nakrájíme a opečeme na rozpáleném oleji, přilijeme víno a zbytek smetany. Za stálého míchání ohříváme, nakonec vložíme nasekaný sýr. Když se rozpustí, směs odstavíme a vlijeme připravenou smetanu se žloutkem, nakonec ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem.