Čokoládový dort s mandlemi a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 280 g Mandle
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Poleva čokoládová
  • 230 g Cukr moučkový
  • 500 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1303 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 404.2 mg
  • Draslík 638.2 mg
  • Vláknina 16506.7 mg
  • Vitamín A 16506.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 13.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme změklou čokoládu, poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, dvakrát překrojíme, naplníme ušlehanou, oslazenou smetanou, přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout. Povrch dozdobíme zbytkem šlehačky.

Komentáře k receptu