Čokoládový dort s mandlemi a šlehačkou
Suroviny
- 150 g Čokoláda hořká
- 280 g Mandle
- 140 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Poleva čokoládová
- 230 g Cukr moučkový
- 500 ml Smetana čerstvá ke šlehání
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1303 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 91 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 404.2 mg
- Draslík 638.2 mg
- Vláknina 16506.7 mg
- Vitamín A 16506.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 13.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme změklou čokoládu, poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, dvakrát překrojíme, naplníme ušlehanou, oslazenou smetanou, přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout. Povrch dozdobíme zbytkem šlehačky.