Skořicové hvězdičky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Mandle
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Skořice mletá
  • 140 g Cukr moučkový
  • 10 g Cukr krystal
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 153.4 mg
  • Draslík 192.5 mg
  • Vláknina 8993.7 mg
  • Vitamín A 8993.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále smícháme mouku s cukrem, najemno nastrouhanými mandlemi, skořicí, tlučeným hřebíčkem a strouhanou citronovou kůrou. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Na studeném místě necháme ztuhnout.

  • 2

    Poté těsto rozválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme hvězdičky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch zlehka potřeme vodou a posypeme krystalovým cukrem. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu