Vepřové závitky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 30 g Máslo čerstvé
- 600 g Vepřová kýta
- 250 g Zakysaná smetana
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 53 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 158.7 mg
- Draslík 700.4 mg
- Vláknina 1220.8 mg
- Vitamín A 1220.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Na každý plátek položíme plátek slaniny, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a petrželku. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami nebo párátky.
-
2
Závitky opečeme v kastrole s rozehřátým máslem a olejem, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
-
3
V zakysané smetaně rozkvedláme hořčici a hladkou mouku, vlijeme do šťávy a chvíli povaříme.
-
4
Můžeme podávat s noky, těstovinami nebo s houskovými knedlíky.