Vepřové závitky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 700.4 mg
  • Vláknina 1220.8 mg
  • Vitamín A 1220.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Na každý plátek položíme plátek slaniny, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a petrželku. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami nebo párátky.

  • 2

    Závitky opečeme v kastrole s rozehřátým máslem a olejem, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.

  • 3

    V zakysané smetaně rozkvedláme hořčici a hladkou mouku, vlijeme do šťávy a chvíli povaříme.

  • 4

    Můžeme podávat s noky, těstovinami nebo s houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu