Hlávkový salát s kozím sýrem a hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Salát hlávkový
  • 240 g Sýr kozí
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 špetka Kmín římský
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 564.3 mg
  • Vláknina 6603 mg
  • Vitamín A 6603 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do misky. Kozí tvrdý sýr nakrájíme na kostičky (2 x 2 cm), které přidáme ke kopru. Česnek oloupeme, drobně nasekáme a přimícháme k sýru.

  • 2

    Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na silnější plátky (až 1 cm). V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem a hříbky z každé strany restujeme dozlatova(po 1 minutě). Pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na ten samý omastek dáme orestovat vlašské ořechy. Restujeme je krátce, jen 1 minutu. Pak je vyjmeme a odložíme do misky.

  • 3

    Připravíme dresink: do misky dáme Sherry ocet, bílý pepř, mletý římský kmín a mořskou sůl. Za stálého míchání přilijeme extra olivový olej a dobře promícháme.

  • 4

    V míse promícháme hlávkový salát s dresinkem a ozdobně listy poklademe na velkou mísu. Na ně položíme kozí sýr, hříbky, ozdobíme ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu