Hlávkový salát s kozím sýrem a hříbky
Suroviny
- 300 g Salát hlávkový
- 240 g Sýr kozí
- 300 g Hříbky čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 špetka Kmín římský
- 2 špetka Sůl mořská
- 2 stroužek Česnek
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 564.3 mg
- Vláknina 6603 mg
- Vitamín A 6603 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do misky. Kozí tvrdý sýr nakrájíme na kostičky (2 x 2 cm), které přidáme ke kopru. Česnek oloupeme, drobně nasekáme a přimícháme k sýru.
-
2
Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na silnější plátky (až 1 cm). V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem a hříbky z každé strany restujeme dozlatova(po 1 minutě). Pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na ten samý omastek dáme orestovat vlašské ořechy. Restujeme je krátce, jen 1 minutu. Pak je vyjmeme a odložíme do misky.
-
3
Připravíme dresink: do misky dáme Sherry ocet, bílý pepř, mletý římský kmín a mořskou sůl. Za stálého míchání přilijeme extra olivový olej a dobře promícháme.
-
4
V míse promícháme hlávkový salát s dresinkem a ozdobně listy poklademe na velkou mísu. Na ně položíme kozí sýr, hříbky, ozdobíme ořechy a podáváme.