Pizza s gorgonzolou a dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Droždí sušené
  • 175 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 175 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 400 g Dýně
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Hrušky
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 396.1 mg
  • Vláknina 14309 mg
  • Vitamín A 14309 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí a cukr smícháme se 4 lžícemi vody v odměrné nádobě, dáme na teplé místo a necháme 15 minut, až směs vzejde.

  • 2

    Celozrnnou a hrubou mouku smícháme v míse se solí, uděláme uprostřed důlek, přidáme 2 lžíce olivového oleje, směs droždí a zbytek vody. Vypracujeme těsto. Přemístíme ho na vál a zpracováváme, až zvláční. Těsto vrátíme do mísy, přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Poté ho vyndáme a zpracujeme ho 2 minuty. Rozválíme těsto do tvaru oválu a položíme ho na olejem potřený plech, okraje vytáhneme co nejvíc do stran.

  • 3

    Do zapékací mísy vložíme dýni nakrájenou na kostičky, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Těsto pokryjeme na plátky nakrájenou hruškou a dýní, potřeme olejem ze zapékací nádoby. Posypeme gorgonzolou a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů.

  • 4

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu