Pizza s gorgonzolou a dýní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 12 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 396.1 mg
- Vláknina 14309 mg
- Vitamín A 14309 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí a cukr smícháme se 4 lžícemi vody v odměrné nádobě, dáme na teplé místo a necháme 15 minut, až směs vzejde.
-
2
Celozrnnou a hrubou mouku smícháme v míse se solí, uděláme uprostřed důlek, přidáme 2 lžíce olivového oleje, směs droždí a zbytek vody. Vypracujeme těsto. Přemístíme ho na vál a zpracováváme, až zvláční. Těsto vrátíme do mísy, přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Poté ho vyndáme a zpracujeme ho 2 minuty. Rozválíme těsto do tvaru oválu a položíme ho na olejem potřený plech, okraje vytáhneme co nejvíc do stran.
-
3
Do zapékací mísy vložíme dýni nakrájenou na kostičky, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Těsto pokryjeme na plátky nakrájenou hruškou a dýní, potřeme olejem ze zapékací nádoby. Posypeme gorgonzolou a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů.
-
4
Poté ihned podáváme.